Posted on 13 June 2019

New HQ Microsoft at Schiphol serves as User’s Personal Assistant

Microsoft opened its new headquarters at Schiphol, designed by D/DOCK. Our smart building technology has been implemented into the building. The new head office serves as the user’s personal assistant. Central to the office is the user and the design is aimed at encouraging creativity. The number of square meters of workspace is reduced from 9000 square meters to 2000 square meters and stimulates employees to work together. The work environment is a social hub where diverse people work and consult. Instead of the concept of a new way of working, Microsoft wants to stimulate a new way of working together.

Our smart building technology has been implemented in the ceiling. With our sensors you can find a colleague easily. In addition, the system measures the use of chairs, cabinets and desks so your workspace can be arranged as you wish. Microsoft can also manage the use of the building more efficiently. The system provides insight into the spaces that are used and the spaces that do not need to be illuminated, heated or cleaned. In addition, the occupation can be predicted so the purchase of food and drinks can be adjusted accordingly. The interior emphasizes Microsoft’s core values and offers a working environment where cooperation between employees and customers is central.

This is a summary of an article that appeared on the Architect. Click here to read the entire article.

bGrid

Ready to take the next step
give us a call

+31 (0)20 8881 214